1. Test je pasfoto

  Pasfoto's controleren doe je vooral door goed te kijken en met het sjabloon na te meten. Software kan helpen met een objectieve blik naar je eigen werk te kijken, want software rekent elke foto op exact dezelfde manier door. We hebben een dienst aan onze website toegevoegd om eenvoudig een (digitale) pasfoto door software te laten controleren op de eisen die gesteld worden aan een pasfoto voor een Nederlands paspoort. De eisen die aan zo'n pasfoto worden gesteld zijn gebaseerd op de eisen die de ICAO heeft gesteld aan pasfoto's in officiele reisdocumenten. Deze zijn op hun beurt weer gebaseerd op de specificaties zoals die zijn beschreven in het ISO/IEC 19794-5 document.
  Nederland heeft daarbij enkele "eigen aardigheden" toegevoegd, zoals een specificatie van zowel de breedte van het gelaat alsook de hoogte van het gelaat. Dat is vrij uniek:)
 2. Hoe werkt het?

  Het is heel makkelijk: je klikt op "bestand selecteren" om de digitale pasfoto te laden. Gebruik JPEG als opslagformaat en zorg ervoor dat het beeld niet te groot is. Bedenk daarbij dat bij een 300dpi printer een pasfoto van 35x45 mm slechts zo'n 415x534 pixels is (afgerond naar boven). Dus een bestand uploaden van 4Mb of hoger is bizar en wordt door ons gewoon niet verwerkt.
  Nadat de foto is geladen druk je op start test. De test duurt enkele seconden, afhankelijk van meerdere factoren zoals bestandsgrootte en drukte op de server.
 3. Wil je reageren?

  We hebben getracht alle eisen die het Ministerie van BZK heeft opgesteld voor officiele pasfoto's voor Nederlandse reis-en verblijfdocumenten te vertalen in deze test software. De software is gemaakt door Paul Visser van DPS. Heeft u het idee dat uw pasfoto niet juist wordt beoordeeld door de software, mag u natuurlijk altijd reageren met uw op- en aanmerkingen. Graag dan wel met foto, uitslag en uw opmerking(en) naar info@verenigdepasfotomakers.nl